Dommedagsbog

Mellem den sidste stak nyindkøbte bøger hev praktikanten pludselig en fra i stakken.

” Hov denne her får du ikke endnu. Jeg har ganske vist købt den til dig, men jeg bliver nødt til at læse den selv. Først da jeg så den, troede jeg at det var en en gang magisk realisme fra Sydamerika af en forfatter som havde sneget sig langt under min radar. Men nej. Fyren er sgu fra Århus trods det spanskklingende navn.

Og bogværket er ikke mindre en en bedrift, en tour de force gennem filosofien , den positivistiske videnskab , religionen og metafysikken.

Bogen har en opbygning som Dantes Guddommelig Komedie, har den tillige med visse ligheder med Nietzsche Zaratustra, og enkelte steder kan han minde om William Blakes, hvilket måske skyldes de mange syner og visioner han havde under sine indlæggelser på sindsygehospitalet i Århus.

Bogen udkom i 1903 4 år efter hans dramatiske død, hvor han skød sig selv ved Damhussøen i 1899.

Tænk måske sidder han derude endnu, og spekulere under en hængepil ved søens bred. 115 år er tid ingen på det eksitensplan, har jeg fået at vide.

Hvad siger du til at vi hyrer Hanibal Hildorf, og jeg går en tur med Hanibal rundt om søen for at se og vi kan finde ham, og måske få en lille sludder.

Men vi nødt til at få gang i lidt growd funding. Måske vil alle dine venner på FC give 2 kr hver , og hvis jeg slipper en tyver , mon så ikke vi er ved at være der.”

“Hvem fanden er Hanibal Hildorf  P. ? ”

Hanibal gik tidligere under betegnelsen “Den syngende hjemmehjælper”, fordi han altid sang dansktopsange for de gamle i Vanløse. Jeg plejede ustandseligt at møde ham på villavejene derude 8-9 år siden, når jeg ” indsamlede donationer ” fra lokalområdet med min gamle Christiania cykel, og vi fik tit en lille snak der ,når vi mødtes. En dag hjalp han mig med kontakte en nylig afdød for at jeg kunne give en besked videre til hans bror. Det lykkedes over alt forventning, og det tog vel ikke mere end 10 minutter. Sidenhen er han holdt op med at være hjemmehjælper har droppet dansktop karrieren tror jeg, og er gået all in med clairvoriant rådgivning. Han har virkelig nogle helt usædvanlige evner, og hvis du spørger ham, vil han kunne bekræftige min historie.

” Hvad siger du Morten ? Går vi all in, jeg mener, hvad gør en boghandler og hans praktikant ikke for at få en god historie i hus ! ”

praks6

Reklamer