Morten Korch

En dag kom praktikanten farende ind i butikken og råbte:

“Se engang hvad jeg har fundet i udkanten af København.

En introduktion til Morten Korch’s forfatterskab, en uhyre sjælden bog.

Og timingen perfekt, vi kan sgu levere varen, Morten.

Den bog burde oversættes til urdu , somali og farsi. Hvor  mange penge har du i kassen Morten ?

Vidste du at Martin Gertsen fra Venstre for nyligt har efterlyst en ny dansk værdikanon for udenlandske tilflyttere. Selv omstiller han en række punkter , som er det sædvanlige idealiserede pis, hvorefter Søren Espersen sammedag udtaller til Jydske Vestkysten:

»De værdier, Martin Geertsen nævner, er vestlige værdier, som jeg bestemt hylder. Og jeg vil sådan set ikke kritisere ham, jeg synes bare, at han har fået forkert fat på begreberne. Måske skulle han sætte sig i tænkeboks igen.«

Venstremandens værdikanon mangler altså et regulært dansk præg, hvis man spørger Søren Espersen. Noget, der er ubestridt dansk.

“Jamen Jøsses Maria lille Søren, hvorfor i alverden vil du ikke indrømme at danskhedens dna for en stor del ligger gemt i Morten Korch’s forfatterskab, og at du måske selv har flere af hans værker stående i bogreolen derhjemme.” En dårlig smag kombineret med lidt selverkendelse kan sagtent forenes  Søren.”

Men vi skal selvfølgeligt heller ikke glemte Aksel Sandemoses jantelov og det sidste vers i højskolesangen, ” På det Jævne”

På det jævne! På det jævne!
Altid i min sjæl det klang,
når med fantasiens evne
kækt jeg mig fra jorden svang.
Alt det andet vil sig hævne,
er kun splid og undergang.
– på det jævne! På det jævne!
Det er livets sejerssang.

” Vidtløftige ånder skal sgu ikke komme for godt igang, for hvis de letter så meget som 1 cm fra den jydske muld, skal de nærmeste nok vide at trække dem ned i pløret og det i en vis fart. Det jævne er bare et ældre udtryk for middelmådigheden, og har været med til at præge den såkaldte lighedskultur på en temmelig uheldigt måde.”

“Ja, ja P, jeg må sige  at du har visse fabulende evner ,” Very Nice Try “, men nixen bixen, jeg vil sgu ikke have det lort i min butik, den ryger udenfor i 10-kassen.”

Praktikanten slog slukøret blikket ned og sukkede høllydt, og kort efter forlod han butikken i retning af Nørrebroparken.

praks5

Reklamer